Okulumuzda Deprem Tatbikatı Yapıldı

Mrt

Meslek Tanıtımı Günleri ile meslek seçimini etkileyen en önemli faktörler olan ilgi, yetenek ve mesleki değer hakkında kısaca bilgi verilmiştir. Meslek tanımı ve öğrencilerimizin en çok merak ettiği mesleklerden bazıları hakkında kısaca bilgiler verilmiştir. Öğrencilerimizin meslek seçimi ve meslekler ile ilgili duygu, düşüncelerini fark etmelerini sağlamak amaçlanmıştır. Etkinliğimiz Yerel Medyada da gündem olmuştur.

Mrt

Başarı ilgi ister düşüncesinden hareketle ve öğrencilerin eğitim hayatındaki başarıları ödüllendirmek amacıyla ; Sınıflarında örnek olarak gösterilen öğrenciler Okulumuzda düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Mrt

Beşocak İlkokulu olarak Ceyhan ilçemizde düzenlenen Özel Kurumların Bursluluk Sınavında 3 öğrencimiz ilk 3 dereceyi yüksek başarıpuanlarıyla kazanmıştır. Öğrencilerimize hediyeleri okul müdürlüğünce verilerek tebrik edildi.Öğrencilerimize, öğretmenlerine ve ailelerine teşekkür ediyoruz.Başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Siber Zekâ Bilgi Yarışması 2023'ün sonuçları açıklandı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle bu sene dördüncüsü düzenlenen yarışmada ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bu sene de kendi kademelerinde yarıştı. Uzman eğitmenler tarafından hazırlanan sorulara her öğrenim düzeyinde en kısa sürede, en çok doğru cevabı veren yüzlerce öğrenci tablet, akıllı saat ve kulaklık hediyelerinin sahibi oldu.

Okulumuzda hali hazırda ;

- Satranç

- Resim

- Futbol

kurslarımız devam etmektedir. Öğrencilerimizin hem zihinsel gelişimlerine destek olmak hem de teknolojik cihazlardan uzaklaşmalarını sağlamayı amaç edinmiş Okulumuz, bu kapsamda öğrencilerimizin boş vakitlerini değerlendirme amacıyla bu tür faaliyetlere destek vermeye devam edecektir.

Mrt

Çocuklar dünyayı ve kendilerini oyun yoluyla öğrenirler. İş, çalışma hayatı ve toplumsal ilişkiler için ihtiyaç duyulan öz güven gibi yeterlilikler erken yaşlardan itibaren oyun oynama yoluyla edinilmektedir. Diğer taraftan günümüzde birçok faydası bulunan teknolojinin, fazla ve bilinçsiz kullanımının sonuçları hepimiz tarafından bilinmektedir. Özellikle ileri teknoloji ürünü akıllı telefon ve tablet bilgisayarların yoğun kullanılması nedeniyle; gelecek nesillerin, uzağı görememe olarak tanımlanan miyop tehlikesi, çocukluk çağı obezite riski ve uyku problemleri günden güne artmaktadır.  Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığının projesi olan ve tüm okullarda uygulanmaya başlayan Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu kitapçığı temel alınarak okulumuzda da Geleneksel Oyunlarımız çocuklarımızla birlikte oynanarak bu kültür yaşatılmaya devam edecektir.

2024 English Together (Birlikte İngilizce) Projesi 3.PDC Toplantısı

Mrt

Okulumuz 1/B sınıfı Öğretmeni Ayşegül ÖZEL öğrenci ve velileriyle birlikte OKUMA BAYRAMI Etkinliği düzenlediler.

Dünyanın En Büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali #TEKNOFEST

Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan ve birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in, 2024 durağı Adana!

2024 yılında, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürütücülüğünde 10. festivalini gerçekleştirecek olan TEKNOFEST, Adana'da milyonlarca teknoloji tutkununu buluşturmaya hazırlanıyor.

Teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen festivalin tarihi ilerleyen günlerde açıklanacak.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Okulumuzda Coşkuyla Kutlandı

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhuriyet'imizin 100. yılına iz bırakacak etkinlikler yapıldı. Bu kutlamada emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Yapay zeka araçlarını kullanarak okulumuz öğrencilerini Ulu Önderimiz Atatürk ile buluşturduk.

Ock

Okulumuz genelinde 2020 yılında hibe almaya hak kazanan  KA229 "Küçük Araştırmacılar STEAM ile KOD'luyor" projesi kapsamında yürütülmekte olan ve 2023 Ağustos itibariyle tamamlanan projemize yönelik yaygınlaştırma çalışmaları devam ediyor.

Ock

İnsanlık gördüğü şeyleri anlamlandırmaya başlayınca sıra göremeyeceği kadar küçük şeylere geldi ve bunları gözlemlemek için gerekli aleti, yani mikroskobu icat etti. Mucidi kesin olarak bilinmese de gelin mikroskopa yakından bakalım ve mikroskobu altında her şeyi tüm detaylarıyla görelim.

Ock

Okulumuzdaki öğrencilerimizin 2024 yılına yönelik dilekleri :)