Beşocak İlkokulu

Hürriyet Mah. Timuçin Sokak No 29
Vizyon
Çevre halkının çocuklarının eğitimini gerçekleştirmek için yarıştıkları teknolojiyi kullanan mutlu bir okul toplumu oluşturmaktır. İstiyoruz ki… Okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. İstiyoruz ki… Okulumuzda her veli, öğrencisine sosyal, kültürel ve öğrenme için her türlü fırsatı oluşturma çabasında olduğumuzu bilsin. İstiyoruz ki… hem öğretmenler hem de öğrenciler birbirlerinin öğrenme ve gelişimine yardımcı oldukların bilsin ve inansın. İstiyoruz ki..Okulumuzda her bir personel ve öğrenci bir gün sonra bir adım daha fazla adım atılması gerektiğine inansın.
Misyon
Beş Ocak İlkokulu olarak Türk milli eğitiminin temel amaç ve ilkeleri doğrultusunda muasır medeniyetlerden daha ileri giderek çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazanmış, topluma uyumlu, büyüklerine ve insani değerlere saygılı, vatanını ve milletini seven, icraat ve düşünceleriyle bunu kanıtlayan bireyler yetiştirmektir. Bu çıkıştan hareketle öncelikle öğrenmeyi öğretmek, öğrencilerimizin velinimetimiz olduğu bilincine varmak, toplumun ve insanımızın sürekli gelişen değer ve ihtiyaçlara ayak uydurabilen, sorumluluk almak, çalışmak ve başarılı olmak. Konularında azimli, kendine güvenen, istek ve arzularında olumlu, çalışkan üretken, yetenekli enerjik, coşkulu ve sevgi bağı ile birbirine bağlanmış bireyler olarak hedefimize ilerlemek şiarımız olacaktır.
Başarılar
Sportif faaliyetlerde çok sayıda başarılarımız vardır. 2020 yılı itibariyle okulumuzda Erasmus+ projesi dahilinde "Küçük araştırmacılar STEAM ile kod´luyor" adlı projemiz hibelendirilmiş ve okulumuzda uygulanmaya devam etmektedir.
Kütüphane Kitap Sayısı :1958
BAŞLAMA : 08:30 BİTİŞ : 13:25
KLİMA
ŞEHİRİÇİ DOLMUŞLARI İLE YAPILMAKTADIR.
ŞEHİR (CEYHAN-ADANA)
iLÇE MERKEZİNDE OLUP, İL İLE OLAN MESAFESİ 40 KM´DİR.
Proje Çalışmaları
Beşocak İlkokulunda Benimde Bir Sınıfım Olsun adlı Projemiz vardır.( 3 Yıllık bir proje 2016-2019) Proje çalışması doğrultusunda okulumuz dersliklerinin 9 tanesi hayırsever vatandaşlarımız tarafından yaptırılmıştır.Ayrıca Okulumuza Proje kapsamında Hayırsever Muhammet MAZI tarafından tam teşekküllü halı saha yaptırılmıştır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2020 Yılında hibe almaya hak kazanan "Little Researchers Coding with STEAM" , "Küçük araştırmacılar STEAM ile Kod´luyor" adlı Erasmus+ KA229 projemiz hali hazırda yürütülmektedir.