Etiket Sonuçları: oyun

Mrt

Çocuklar dünyayı ve kendilerini oyun yoluyla öğrenirler. İş, çalışma hayatı ve toplumsal ilişkiler için ihtiyaç duyulan öz güven gibi yeterlilikler erken yaşlardan itibaren oyun oynama yoluyla edinilmektedir. Diğer taraftan günümüzde birçok faydası bulunan teknolojinin, fazla ve bilinçsiz kullanımının sonuçları hepimiz tarafından bilinmektedir. Özellikle ileri teknoloji ürünü akıllı telefon ve tablet bilgisayarların yoğun kullanılması nedeniyle; gelecek nesillerin, uzağı görememe olarak tanımlanan miyop tehlikesi, çocukluk çağı obezite riski ve uyku problemleri günden güne artmaktadır.  Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığının projesi olan ve tüm okullarda uygulanmaya başlayan Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu kitapçığı temel alınarak okulumuzda da Geleneksel Oyunlarımız çocuklarımızla birlikte oynanarak bu kültür yaşatılmaya devam edecektir.